Een duurzame website?

Zuinig met energie

Je zult misschien denken ” een duurzame website? Hoe kan dat nou?”. Als je erover nadenkt is het eigenlijk wel logisch. Er zijn twee dingen die je moet weten:

 

  • Jouw website komt op een server te staan. Een server verbruikt energie.

  • Jouw website moet licht zijn en snel laden. Want dat vinden de zoekmachines fijn!

De bovengenoemde punten kunnen we zo duurzaam mogelijk maken en vervolgens zorg je er ook voor dat je site door zoekmachines fijn gevonden wordt!

De hosting met 100% groene energie servers

Wat is een goede server?

Voor ons is een goede server en 100% groene server! Het datacenter waar de server van onze hosting partner Xel staat is 100% powered door windenergie. Het is het KPN DC2 datacenter. Het is het meest duurzame datacenter van Nederland.
KPN heeft 9 datacenters in Nederland met een oppervlakte van 30.000 m2. Zij behoren tot de meest duurzame datacenters van Nederland. Datacentrum DC2 haalt zijn energie van Windmolenpark Amalia. KPN is mede-eigenaar van dit windpark.

Wat hebben Core web vitals en duurzaamheid met elkaar te maken?

Een snelle website om energie verbruik te verlagen

Zoekmachines kijken tegenwoordig ook naar hoe snel je website geladen wordt. Hoe snel krijgt iemand de gevraagde pagina te zien? Dan moet je kijken naar zo licht mogelijke afbeeldingen. Deze lichte afbeeldingen laden snel en kosten dus minder energie voor zoekmachines om door te lopen. Hoe minder energie hoe minder kosten! Maar ook hoe minder energie hoe minder belasting voor de planeet. Eigenlijk heel logisch.
Tevens kun je een pagina laden zonder dat je alle afbeeldingen van die pagina laadt. Dit heet lazy loading. Je laadt alleen de afbeeldingen die je ziet op jouw apparaat.

Maar ook code kan kleiner gemaakt worden. Ik ga niet te veel in details hier. Maar in het kort komt het er op neer dat het minder energie kost om 1 pakket met alle codes te laden dan 20 losse pakketjes.

Het geen hierboven vermeld wordt kun je bereiken door een site goed te optimaliseren. Dit kunnen we voor je regelen met onze onderhoudspakketten.

Wat doet MCM Websites zelf aan verduurzaming?

Bewust leven is een keuze!

Ik, Marco, oprichter van MCM Websites heb duurzaamheid hoog in het vaandel zitten. Er is geen wagenpark voor de deur. We hebben helemaal geen auto. Ik doe alles binnen Hilversum en omgeving op de fiets. Is het verder dan kijk ik naar verhuur van elektrische scooter of OV.
Ik eet zo veel mogelijk, dan wel alles, van biologisch afkomst. Daarnaast ben ik vegetarisch. Ik draag geen geitenwollen sokken :-). Wel draag ik zo veel mogelijk duurzame kleding uit de winkel van mijn vrouw. Haar winkel Sus & So heeft een uitgebreide collectie aan dames en heren kleding en meer.
Als ik vanuit huis werk draait de desktop op 100% groene energie van het lokale initiatief Hilverzon.

MCM Websites helpt je graag verder

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Even sparren kan al zoveel inzicht even.