Het dashboard overzicht

Via het dashboard krijg je het overzicht van alle Nieuwsbrieven te zien. Kom je hier voor de eerst keer dan zal je eersteen nieuwe campagne moeten sarten door op "maak nieuwe campagne" te klikken.

Het overzicht laat zien:

1. Laatste campagne.
  2. Vorige campagnes.
  3. Wat er in de laatste campagne gebeurd is.
  4. De groei van je abonnementen op de nieuwsbrief

Begin een nieuwe campagne

Kijk even rustig wat je hier ziet.

1. Je begint bovenaan met de titel van de campagne. Deze moet je als eerste invullen!
  2. Klik dan meteen daarna op "Opslaan". Hierdoor staat de campagne in je campagne lijst onder "Alle campagnes".
  3. Vul je onderwerp in van deze campagne.
  4. Vul je pre-header in. (bv. MCM wat je moet weten om fijn met wordpress te werken!)
  5. Corrigeer wanneer nodig de "van naam". Standaard staat hier de naam van de website.
  6. Corrigeer wanneer nodig de "van email".
  7. Corrigeer wanneer nodig de "reageer op email".

De knoppen in Template

Onder het kopje "Template" staan de instellingen voor de uiteindelijk layout van de nieuwsbrief.

1. Handelingen ongedaan maken
  2. Handelingen opnieuw herdoen
  3. Alle modules verwijderen (lees de hele layout ongedaan maken.)
  4. HTML code bekijken (alleen voor mensen met kennis!) of gewoon WYSIWYG.
  5. Voorvertoning.
  6. Template opslaan.
  7. Wijzig template.
  8. Module toevoegen.
  9. Layout overzicht.
  10. Bewerk potloodje
  11. Item toevoegen

Opmaak van je nieuwsbrief per onderdeel

Je wilt een plaatje aanpassen.

1. Klik bij het logo op het potloodje dat tevoorschijn komt zodra je met je muis in het "Template" venster komt.

Mediabeheer 1.0

Het onderstaande venster komt omhoog.

1. Klik op "Mediabeheer".

Mediabeheer 1.1

1. Standaard opent het mediabeheer met de tab "Mediabibliotheek". Daar kunnen plaatsjes staan die je wilt gebruiken.
  2. Wil je een nieuw plaatje toevoegen dan kies je de tab "Bestanden uploaden".
  3. Kies het plaatje dmv op "bestanden selecteren" te klikken.

Mediabeheer 1.2

Het gekozen plaatje staat nu in de "mediabibliotheek". Door erop te klikken kun je het bestand selecteren (er staat een vinkje in rechter bovenhoek) of deselecteren. In de bijlagedetails zijn er een aantal dingen belangrijk.

1. Titel, Onderschrift, alt-tekst en beschrijving kunnen naar eigen inzicht worden ingevuld.
  2. Uitlijning moet op "Geen" staan.
  3. "Link naar" ook op "Geen"
  4. "Afmeting" op "Volledige grootte".
  5. En dan "invoegen in bericht"

Mediabeheer 1.3

Je komt dan weer terug in het venster waar je de foto kan kiezen die je in de nieuwsbrief wilt plaatsen.

1. Klik op het plaatje
  2. Kies een alt tekst (wordt gebruikt voor blinde die websites via stemnavigatie beluisteren)
  3. Je kan van het plaatje een link maken naar een andere locatie. Voeg hier de link in.
  4. iPad en nieuwe laptops werken met een Retina scherm. Deze geeft nog meer detail weer. Houdt deze aangevinkt.
  5. Invoegen zorgt ervoor dat het plaatje op de juiste plaats binnen je nieuwsbrief wordt geplaatst.

Mediabeheer resultaat

Titel aanpassen

Klik bij het logo op het potloodje dat tevoorschijn komt zodra je met je muis in het "Template" venster komt.

1. Verander de tekst.
  2. "Invoegen" om je nieuwe tekst in te voegen.

Tekst aanpassen

Klik bij het logo op het potloodje dat tevoorschijn komt zodra je met je muis in het "Template" venster komt.

1. Opmaak opties van je tekst
  2. Pas je tekst aan.
  3. "Invoegen" om je nieuwe tekst in te voegen.

Knop aanpassen

Je wilt de "lees meer" knop laten linken naar een pagina, bericht of andere website.

1. Zorg er voor dat je in de tab "Text button" zit.
  2. Vul de naam van je knop in.
  3. Vul een link in of kies een bericht of pagina van je website.
  4. Overzicht berichten en pagina’s. Klik op één om het veld "link button" te vullen.

Verwijder een element

Wil je iets verwijderen dan kan dat in het venster van het element.

1. Klik op verwijder element en je bent er van af.

Verzenden

Wanneer je nieuwsbrief klaar is wil je hem eerst even testen en daarna definitief versturen. LET OP dat je de goede knoppen gebruikt!

1. Een test verzenden naar het email adres wat er boven ingesteld staat.
  2. Definitief versturen naar de "recievers" die je hebt aangevinkt.
  3. Lijsten waarna wordt verstuurd. De lijst waar je naar wilt versturen vink je hier aan.
  4. Ter controle zie je onderaan naar hoeveel mensen je de nieuwsbrief gaat versturen. In het voorbeeld is dit 1 persoon.

Statistieken bekijken

Wanneer je brief is verstuurd kun je de statistieken van ontvangers gaan volgen. Je kan dit op verschillende plekken zien.

• Dashboard
  • Alle campagnes, samenvatting minder grafische weergave
  • Ga naar dashboard/alle campagnes en klik op bewerken van campagne om te zien hoe de statistieken voor die campagne ervoor staan.