Je wilt naar MCM websites verhuizen. Geweldig! We moeten de website en eventueel je mail verplaatsen. Gebruik je een mailadres van je domein? Bv. marco@mcmwebsites.nl staat ook op mijn domeinnaam serverruimte. Dat is cruciaal om te weten. Misschien gebruik je tot nu toe gmail of hotmail. Die hoeven dan niet verhuist te worden.

Ik ga een plugin op je website installeren waarmee ik je wordpress website kan verhuizen naar een andere server. In de tussentijd kijk ik of er mail verplaatst moet worden. Als alles over is zal ik d.m.v verhuiscode die je opvraagt bij je huidige hosting de uiteindelijke verhuizing inzetten.

Ik werk nauwkeurig en hou mijn tijd netjes bij. Je betaalt dus alleen voor gewerkte uren. Een verhuizing kan klein of groot zijn, met mail verhuizing en zonder. Je snapt dat kosten uit één lopen. Meestal kan een verhuizing in 2 á 3 uur klaar zijn.

Wat moet je weten?

Voordat je echt kan verhuizen moet je de volgende onderdelen weten:

 • gebruik je een mail account via je domein zoals marco@mcmwebsites.nl?
 • wil je de huidge website overzetten of wil je een nieuwe website?
 • Wanneer verloopt je hosting contract bij je oude hosting?

Bij MCMwebsites kan je een mail met alle gegevens voor het zelfbeheer van je domeinnaam krijgen. Dit is afhankelijk of je zelf server beheer wilt doen of dat aan mij over wilt laten. Je kan dan bv. de volgende dingen zelf regelen:

 • mailaccounts aanmaken.
 • vakantie berichten schrijven.
 • wachtwoorden veranderen.
 • mail doorsturingen aanmaken.

Maar je kan dat ook overlaten aan MCM websites als je geen tijd of kennis hebt.

Wel of geen mail via de domein?

Als je een mailaccount via de domein hebt lopen moet je eerst weten hoe je mailaccount is aangemaakt. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • pop account (mail wordt van de server opgehaald naar één computer en is dan weg)
 • imap account (mail staat op de server en kan hierdoor op verschillende computers, tablet of mobiele apparaten binnegehaald worden.)

POP ACCOUNT

Heb je een "pop account" dan staat de mail alleen op één computer, tablet of mobiel. Je moet dan de oude account laten staan en een nieuwe account er naast zetten met de nieuwe gegevens die je van mij krijgt. Ga nooit instellingen veranderen van je oude account. Dit kan veroorzaken dat de mail niet meer binnen gehaald wordt of erger nog dat je de mail kwijt raakt! Je kopieert dan de mail van de oude account naar de nieuwe account.

IMAP ACCOUNT

Heb je een "imap account" dan moet je je mail uit die account allemaal kopieëren en in een aparte map plaatsen. Doe je dit niet dan zal de mail bij definiteve opzegging van de oude host verwijderd worden en niet meer in je account te zien zijn.

Tijdens de overgangsperiode van het domein maximaal 24 uur kun je met de webmail werken. Je zal zien dat in deze overgangsperiode eerste de mail nog op je oude account binnenkomt en later via de nieuwe webmail. Bij sommige programma’s kan dit wel tot 72 uur duren.

Het is aan te raden om een icter in te schakelen als je twijfelt. Ik werk samen met een ict-er die je op een professioneel niveau kan helpen. Kosten zijn afhankelijk van hoeveelheid accounts.

Website overzetten?

 • Oude site overzetten
  • Als de oude website overgezet moet worden dan heb ik inlog gegevens van je huidge Worpdress site nodig. Ik installeer een verhuis plugin. Deze zet dan de site over naar de nieuwe server.
 • Nieuwe website
  • Wil je een nieuwe website? Dan kun je in de kosten misschien besparen door de oude site nog te laten staan bij je huidge hosting. Ik ga dan aan de slag met je nieuwe site. Dit scheelt weer kosten van verhuizing.
  • Wil je een nieuwe website met de oude inhoud? Dan moet ik toch een verhuis plugin installeren. En de oude site overzetten. Daar ga ik dan aan werken om uiteindelijk een nieuwe website te creeeren.

Verhuiscode(token)

Om je domeinnaam te kunnen verhuizen heb je een verhuiscode(token) nodig. Deze code kun je gewoon opvragen bij je huidige host. Geef deze code door zodat MCM websites je domeinnaam kan overzetten. Je hebt per domeinnaam één code/token nodig. Je hosting partij is verplicht deze code af te staan. Meestal kun je de code via server beheer zelf opvragen. De verhuizing kan worden ingezet.