Je hebt een Woocommerce webshop met producten van een merk die je niet altijd voorradig hebt. Je wilt ze wel aan je klant aanbieden. Bij dat merk kan je wekelijks of maandelijks een bestelling plaatsen. Maar Woocommerce laat je in de steek in dit proces met nabestelling. MCM Websites heeft een goede manier gecreerd hoe je producten in je Woocommerce webshop als een nabestelling product kan aanbieden. Je klant wordt automatische duidelijk op de hoogte gebracht met een aparte mail.

Nabestellingen toestaan aanzetten

Om het MCM Websites nabestelling aan te zetten moet je wel weten hoe Woocommerce producten in nabestelling gezet moeten worden. Lees hier mijn uitleg over voorraadbeheer, producten instellen voor nabestelling.

Wanneer je voorraad beheren bij woocommerce/instellingen/producten tab voorraad hebt aangevinkt en een product bij “Voorraad” “Nabestellingen toestaan” op Toestaan, maar klant informeren” hebt gezet kun je met producten in nabestelling gaan werken.

Hoe gaan we te werk

MCM websites zorgt ervoor dat je woocommerce een nieuwe status toegevoegd krijgt. Deze krijgt bv de naam “Nabestelling”. Het volgende gaat er bij een nabestelling dan in werking gezet worden:

 • Op de website staat bij de keuze van product dat deze op nabestelling aangeschaft kan worden.
 • In het winkelmandje staat nogmaals dat dit product op nabestelling aangekocht wordt.
 • Per mail krijgt de klant het standaard overzicht met daarin alle producten. MCM raadt aan om deze standaard mail uit te zetten. Dit om te voorkomen dat een klant een hele rits aan mail krijgt op moment dat hij/zij iets aankoopt.
 • Omdat de bestelling een nabestelling bevat stuurt het systeem een tweede mail waarin staat dat er producten besteld zijn die in nabestelling staan. Je hebt vanaf hier een aantal mogelijkheden:
  • Je stuurt alleen een mail ter bevestiging van de nabestelling.
  • In deze mail geef je aan dat de persoon een nabestelling heeft gedaan.
  • Je kan hier ook aangeven dat je standaard wacht met opsturen van de bestelling.
  • Je kunt je klant een extra keuze geven om te melden dat als zij de voorradige producten wel meteen willen hebben er contact opgenomen kan worden.

Wil je dit in jouw Woocommerce webshop?

MCM Websites is er van overtuigd dat je op deze manier je klant goed op de hoogte stelt van na te bestellen producten. Neem contact op met MCM Websites.