Het omzetten van een bestaande website naar WordPress kan een goede keuze zijn, omdat WordPress een flexibel en gebruiksvriendelijk platform is met veel mogelijkheden voor aanpassing en uitbreiding. Hier zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het omzetten van je site  naar WordPress:

  1. Content migratie: Zorg ervoor dat alle bestaande pagina’s, blogposts, afbeeldingen en andere content correct worden overgezet naar WordPress. Dit kan handmatig worden gedaan of met behulp van migratie-plugins of -diensten.
  2. Ontwerp en lay-out: Probeer het ontwerp en de lay-out van de huidige website zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren in WordPress. Je kunt hiervoor gebruikmaken van bestaande WordPress-thema’s die overeenkomen met het ontwerp van de originele website, of je kunt een op maat gemaakt thema laten ontwikkelen.
  3. Functionaliteit: Zorg ervoor dat alle functionaliteit van de originele website behouden blijft of indien nodig wordt verbeterd in WordPress. Dit kan inhouden dat je plug-ins installeert om specifieke functies toe te voegen, zoals contactformulieren, galerijen, sliders, enzovoort.
  4. SEO: Zorg ervoor dat de SEO (Search Engine Optimization) van de website behouden blijft bij de overgang naar WordPress. Dit omvat het behouden van bestaande URL-structuren, het instellen van 301-omleidingen indien nodig, en het gebruik van SEO-plugins om meta-tags, sitemaps en andere SEO-elementen te beheren.
  5. Responsiviteit: Zorg ervoor dat de nieuwe WordPress-website responsief is, wat betekent dat deze goed wordt weergegeven op verschillende apparaten en schermformaten, inclusief mobiele telefoons en tablets.
  6. Snelheid en prestaties: Optimaliseer de snelheid en prestaties van de WordPress-website door het gebruik van caching-plugins, het optimaliseren van afbeeldingen, het minimaliseren van scripts en het gebruik van een betrouwbare hostingprovider.
  7. Beveiliging: Zorg voor een goede beveiliging van de WordPress-website door het gebruik van sterke wachtwoorden, regelmatige updates van WordPress en plug-ins, en het implementeren van beveiligingsplugins en -maatregelen zoals firewalls en malware-scans.
  8. Back-ups: Maak regelmatig back-ups van de WordPress-website om ervoor te zorgen dat je te allen tijde een recente versie van de website hebt die je kunt herstellen in geval van problemen.

Door aandacht te besteden aan deze punten kun je ervoor zorgen dat het proces van het omzetten van je website naar WordPress soepel verloopt en dat de resulterende WordPress-website net zo functioneel en aantrekkelijk is als de originele website.

Verder is het belangrijk om dan te beslissen of je de hosting bij de hudige partij houdt of dat je hem naar mijn hosting bij Xel omzet. 

MCM Websites helpt je graag verder

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Even sparren kan al zoveel inzicht even.