Een vast product in je webshop verkopen is niet meer zo’n probleem. Je zet hem in je webshop met of zonder eigenschappen (kleur, maat etc) en verkopen maar. Maar wat als je een product verkoopt dat een variërende afmeting, gewicht of volume heeft?

Praktische voorbeelden

Hier een aantal praktische voorbeelden van deze producten:

  • stof of behang van de rol
  • tegels per vierkante meter (m²)
  • potaarde, grind of zand per kubieke meter (m³)
  • koffie per gram
  • hekwerk voor tuinomtrek
  • en nog veel meer.

Op welke manier te benaderen?

Soms heb je dus nodig dat de klant opgeeft hoeveel hij nodig heeft. Dit is het verkopen van producten met een vaste afmeting, zoals een doos met tegels met bepaalde vierkante meters.
Maar het kan ook zijn dat je klant een bepaalde afmeting van een product nodig heeft. Dit is het verkopen van producten die op maat zijn gemaakt: bijvoorbeeld stof die per meter wordt verkocht, met een door de klant opgegeven lengte.

Er zijn vast ook gevallen dat je korting geeft als klanten meer af nemen. Dat kun je dan ook doorvoeren:

  • 1-5 meter €20,-
  • 6-10 meter €19,-
  • 11-20 meter €18,-

Tja dan heb je een uitdaging. Ik kan je daarbij helpen naar een goede degelijke oplossing. Je laat de klant dan bepalen hoeveel hij/zij nodig heeft. Meteen na invoeren ziet de klant zijn prijs. Ik werk even wat voorbeelden uit.

Je verkoopt stoffen van de rol

Je wilt dat je klant stof kan bestel vanaf 10cm lengte. De breedte staat vast per rol. Deze is meestal 1.10m. Bij het product laat je de meter prijs zien in dit voorbeeld is dat €20,-. Je klant kan dan bv 1.4m bestellen. Dit geeft een prijs van €28,-. Stel je klant wil daar dan een meervoud van 3 keer 1.4m dan geeft hij aan dat het product 3 keer in het mandje wordt toegevoegd.

Je verkoopt tegels in een doos

De vloertegels of wandtegels zitten in een doos verpakt maar je wilt de mogelijkheid geven om de bereken met meters te doen. Wat is de lengte en breedte van de vloer of wand? Hieruit komt het aantal m² en daarbij kun je een prijs laten zien voor het aantal dozen dat nodig is.

Wil je vanaf afname van 10 dozen korting geven dan kun je bepaalde korting aan bepaalde volumes geven.

Je verkoopt zand, grind of aarde

Je wilt tuinaarde, ophoogzand of tuingrind verkopen. Je hebt dan te maken met kubieke meter. Laat je klant opgeven wat de lengte, breedte en hoogte is van het te vullen gebied. Hier uit komt de totaal kubieke meter prijs uit.

Eventueel kan je er voor kiezen om het grind ook variabel te maken. Hiermee wil ik zeggen dat je de klant verschillende soorten grind kan laten kiezen. Fijn grind, grof grind, donker grind, licht grind etc. Hierbij kun je de prijs ook weer laten variëren natuurlijk.

Andere uitdaging die hier niet bij staat

Heb jij nog een andere uitdaging voor je producten in je webshop? Neem gerust contact op en er zal vast een klantvriendelijke oplossing zijn.