Ik ben met een verhuizing bezig van hosting. Jouw website en mail accounts worden ook verhuisd. Dit kan betekenen dat je mail account instellingen moet aanpassen op je telefoon of computer. Sommige hosting partijen gebruiken wel SSL en sommige niet. Dit kan veroorzaken dat je een melding op je mobiel of desktop krijgt dat de serveridentiteit niet te controleren valt. Doe dan de volgende stappen op je iPhone.

SOMS WIL DIT NIET WERKEN!

SOMS MOET JE DE TELEFOON UIT EN AAN ZETTEN!

SOMS MOET JE DE ACCOUNT VERWIJDEREN EN WEER OPNIEUW INSTALLEREN. WEES ER DAN WEL ZEKER VAN DAT JE IMAP GEBRUIKT!

Melding Serveridentiteit niet gecontroleerd.

Dit is de melding die je ziet.

Ga naar instellingen

Ga naar je instellingen app.

Kies Wactwoorden en accounts

Kies de account waar het probleem bij is.

In het voorbeeld kies ik de account die "MCMedia imap" heet.

Kies nogmaals de Account

Kies SMTP

Klik op hoofdserver

In het voorbeeld is dat "mail.mcmedia.nl" en erachter staat "Aan >".

Server uitgaande post

Kies bij het kopje Server uitgaande post:

1. Gebruik SSL uit
  2. Identiteitscontrole Wachtwoord
  3. Serverpoort 587

Kies geavanceerd

Ga naar het stuk Inkomende-instellingen

1. Zorg dat Gebruik SSL uit staat
  2. Identiteitscontrole Wachtwoord
  3. Serverpoort voor IMAP op 143 en voor POP 110