1. DirectAdmin

Ik werk met DirectAdmin om de server te beheren. Deze functionaliteit krijg je bij elk hostingspakket van MCMwebsites. Hiermee kan je zelf backups maken, emailadressen aanmaken, email doorsturingen maken, ftp beheren, basis spamfilter beheren, webmail bekijken, applicaties installeren en nog veel meer. Deze uitleg geeft je een opstap in het gebruik van DirectAdmin. Om in te loggen heb je de toegestuurde mail nodig waar alle gegevens in staan. De titel van deze mail is “Je account voor ………… is is klaar voor gebruik.”

2. Inloggen op DirectAdmin server beheer

Login in je DirectAdmin paneel. Dit doe je op http://www.mijndomein.nl:2222/ (verander mijndomein in je eigen domeinnaam). Gebruik de reeds per mail opgestuurde gegevens. Heb je die niet stuur dan een mail naar mij met de vraag de inloggegevens van jouw directAdmin account.

3. Email beheer

Onder email beheer kan je emailadressen aanmaken, vakantie berichten aanzetten, doorsturingen van mail aanmaken, etc. Je moet hier wel de bevoegdheden voor hebben. Heb je die niet neem contact op met mij om die te krijgen. De belangrijkste is POP3 email accounts. Hiermee maak je emailadressen aan. Het aanmaken wijst zich van zelf. Aan het einde krijg je de emailgegevens die je nodig hebt bij het aanmaken van een account in je email programma.

  1. Vakantie bericht (vacation messages) instellen

4. Vakantie bericht instellen

Klik op ‘Vacation Messages’ (vakantie berichten)

  1. Klik op ‘Set Vacation Message’
  2. Kies het emailadres.
  3. Vul het bericht in.
  4. Kies de duur van je vakantie.
  5. Kies creeer (create).