Na al weer 2 jaar bij een Amerikaanse website hosting te hebben gezeten heb ik besloten naar een nieuwe Nederlandse hosting te verhuizen. Wat houdt dit in voor jou? Ik zal per onderdeel even uitleggen waar je rekening mee moet houden. Ik regel alles en jij hoeft mij alleen inloggegevens door te geven.

In kosten gaan de mensen die een onderhoudspakket bij mij afnemen niet omhoog. Ik moet nog even kijken hoe ik de kosten ga herverdelen. Voor klanten die nog geen onderhoudspakket afnemen is nu een mooie gelegenheid om dit wel te doen en meteen naar de nieuwe hosting mee te gaan.

Wat veranderd er?

Voor jou veranderd er zo goed als niks! Bij problemen neem je gewoon contact op met mij net zoals hiervoor. Je mag er ook voor kiezen om direct met de hosting contact op te nemen. Afhankelijk van je keuze hoe je de mail wilt gaan doen is er een aanpassing in jouw manier van werken nodig. Lees verder hieronder.

Welke hosting

Ik heb uiteraard weer goed onderzoek gedaan naar welke hosting met mijn huidige kennis de beste is. In deze quest staan er na mijn ervaringen met de vorige host deze onderwerpen voorop:

  1. Veiligheid
  2. Snelheid
  3. Telefonisch/mail support

De nieuwe hosting is XEL geworden in Utrecht. Zij hebben een hele hoge waardering voor hun werk. Ze maken gebruik van Nederlands veiligste en groenste server van XS4ALL/KPN in Amsterdam. Zij bieden drie pakketten aan.

  1. WordPress Start 5Gb voor website en 250Mb mail ruimte €15,- per maand
  2. WordPress Compleet 15Gb en 250Mb mail ruimte €30,- per maand
  3. WordPress Groei 50Gb en 250Mb mail ruimte  €45,- per maand

Website verhuizen

Je website verhuizen zal je bijna niks van merken. We zullen de site zo verhuizen zonder downtime. Voor je klanten veranderd er helemaal niks…nou ja, de website zal sneller zijn en dat merken ze wel!

Mail verhuizen

Heb je op je domeinnaam een emailaccount zoals info@voorbeeld.nl dan moeten we deze omzetten naar de nieuwe hosting. Je krijgt standaard 250Mb aan mailruimte bij elke domeinnaam. Zodra deze vol dreigt te raken krijg je een mail met waarschuwing. Is dit niet genoeg dan kan je dat upgraden:

  • 500 MB € 1,50 per maand
  • 1 GB € 2,50 per maand
  • 2.5 GB € 5,00 per maand
  • 5 GB € 10,00 per maand

Gmail omzetservice

Je kan ook kiezen voor mijn gmail omzetservice. Deze biedt ik met deze verhuizing eenmalig gratis aan. Of volg de volgende handleiding om het zelf te doen. Gmail heeft 15Gb in het standaard pakket. Heb je geen Gmail(als je een google account hebt heb je ook een gmail account) dan kun je hier een google account aanmaken. Ik zorg ervoor dat je mail van bv info@voorbeeld.nl naar je gmail gaat. Wanneer je een klant antwoord kun je dan gewoon vanaf gmail antwoorden met je eigen info@voorbeeld.nl en hoef je niet met een gmail te antwoorden. Het handigste is dan wel dat je altijd vanuit gmail werkt. Dit kun je vanaf elk apparaat doen met een internet verbinding.

Houd er wel rekening mee dat wanneer je hiervoor kiest je mail in een andere mailprogramma zoals Apple mail of outlook binnenhaalt even wat extra handelingen moet uithalen om ook hier terug te kunnen mailen vanuit je info@voorbeeld.nl. Je moet dan werken met aliassen.