Soms wil je dat iemand in je site kan mee werken. Je kan dan gemakkelijk een gebruiker erbij aanmaken. Let wel op dat je een goede naam en wachtwoord creëert!

Waar staan mijn gebruikers?

Als je ingelogd bent dan kun je in het menu aan de linkerkant je gebruikers zien staan.

1. Nieuwe gebruiker toevoegen.
  2. Bestaande gebruikers.
  3. Welke rol heeft de gebruiker.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Je kan zelf zo veel gebruikers aanmaken als je wilt. Maar hoe meer hoe meer risico je loopt om gehackt te worden. Dus ben heel zuinig met gebruikers!

1. Nadat je op "Nieuwe toevoegen" hebt geklikt kom je in het "Nieuwe gebruiker toevoegen" scherm.
  2. Gebruikersnaam; deze mag nooit admin of 1234 of alleen je voornaam of iets anders makkelijks zijn! Gebruik Kleine-, hoofdletters, cijfers en tekens!
  3. E-mail; jou e-mail dat je met dit account wilt gebruiken.
  4. Wachtwoord; het wachtwoord dat wordt gegenereerd door WordPress is super. Dus gebruik deze en gebruik een wachtwoord programma. Ik gebruik 1password.
  5. Gebruikersmelding; dit zorgt er voor dat er een mail gestuurd wordt naar het e-mailadres dat is opgegeven.
  6. Rol; welke rol heeft de nieuwe gebruiker. Wat moet de gebruiker kunnen doen in je site. Lees hier welke rollen wat kunnen.
  7. Nieuwe gebruiker toevoegen; dan is de gebruiker aangemaakt.

Meer opties

Er zitten nog wat andere opties verstopt in het gebruikersscherm.

1. Bulkacties; vink meerdere namen te gelijk aan om een actie op alle gebruikers te doen.
  2. Per gebruiker een actie doorvoeren doe je door erover heen te hoveren. Je ziet dan actie per gebruiker die je aan kan klikken.