Mijn vorige bericht ging over hoe belangrijk het is geworden om vanuit het mobiele ontwerp te denken. Dit geld voor je ontwerp maar vooral ook voor je pagina indeling.  Of te wel de inhoud hiërarchie. Wat ziet de klant eerst als hij mijn website opent op een verticale smartphone. Neem het kleinste mobiele scherm van nu, de Iphone 5, en kijk welke informatie je nu in beeld ziet. Je openingspagina is dan in één keer niet meer zo breed. Nu moet je echt gaan nadenken over je tekst!

mobiel_website_inhoudTeken een aantal kleine smartphone schermen en bedenk eens wat je in de openingspagina wilt laten zien. Vergelijk ze eens. Wat kun je laten zien? Mijn ervaring is dat een achtergrond foto met tekst erover erg goed werkt. Je creëert sfeer en laat ook meteen tekst over je bedrijf zien.
Wil je dit digitaal doen dan kan ik je Balsamiq Mockups aanraden. Dit programma werkt met heel veel vaste sjablonen voor onderdelen zoals menu items, iconen, formulier items, tekstvlakken etc. Tevens werkt het op een makkelijke manier met versies. Je kan een aantal versies bekijken en dan je uiteindelijk definitieve versie kiezen.

Iedereen kan een website bouwen!

Absoluut. Maar hoe zit de website in elkaar. Het belangrijkste onderdeel is de inhoud. Denk hierbij aan tekst, afbeeldingen & video’s. Tekst schrijven voor websites is een vak apart. Daarom doe ik dat niet zelf. Ik ben goed in oplossingen aandragen, zoals het een man betaamd :-). Ik werk met freelancers samen die mijn klanten helpen aan een goede tekst. Dit doen we d.m.v. interview op locatie & telefonisch of een bestaande tekst verbeteren.

Ontwerp versus inhoud

Ik ben er van overtuigd dat je nog zo mooi ontworpen website kan hebben maar zonder de goede inhoud zegt hij niks. Andersom denk ik dat een goed ontwerp wel degelijk een grote bijdrage aan je website levert. Hiervoor ben ik op zoek naar een goede freelance grafische vormgever uit de regio ‘t Gooi, Utrecht en Amsterdam die het in zijn vingers heeft voor websites te ontwerpen. Tot nu toe zijn mijn website functioneel en degelijk opgebouwd. Ik mis nog een beter grafisch ontwerp. Voor jou, mijn klant, betekend met grafische vormgever werken wel weer meer kosten. En betaalbaar is een onderdeel waar ik ook voor ga.