De basis

Trello is een online project management tool dat ervoor zorgt dat de communicatie bij grotere projecten tussen mijn klant en mij overzichtelijk blijft. Mijn klanten weten wat de status van een onderdeel of het hele project is en wat er aan feedback nodig is. Je moet even de basis weten en dan lukt het wel.

Trello bestaat uit een bord met lijsten. Zie het als een soort prikbord waarop je verschillende banen van boven naar beneden lopen. Elke baan is een lijst. In de banen, lijsten, kun je post-its plakken. Dit zijn de kaarten in Trello. Per kaart behandel ik een onderwerp. Per onderwerp kun je commentaren, to-do lijsten, labels, bijlage plaatsen (zoals plaatjes of documenten), etc.

Lijst

Korte lijst

Kaart en opties

In mijn projecten geeft het een overzicht van waar ik ben met onderwerpen. Mijn klanten zien waar ik op dit moment mee bezig ben. Heb ik iets nodig dan zet ik een commentaar item neer gericht op mijn klant bv “@marcomcm”. Deze krijgt dan een notificatie via de mail dat er iets aan hem gericht is geschreven.

Gebruik

Er zijn een aantal handigheden in trello.

  • Gebruik de titel van een kaart niet om een omschrijving te plaatsen. Hierdoor wordt het bord onoverzichtelijk.
  • Gebruik niet teveel afbeeldingen in een kaart. Gooi de oude weg.
  • Wordt de kaart te groot dan kan deze een lijst worden.
  • vervalt een lijst of kaart archiveer hem dan.

Kijk eens onder trello.com of het ook voor jouw bedrijf kan werken.