Er is een grote verbetering van WordPress op 27 augustus 2014 uitgebracht. De nieuwe versie is 4.0. Alvast een aantal handige verbeteringen voor dagelijks gebruik.

  1. Om lange berichten te schrijven is het soms moeilijk om de style knoppen aan de bovenkant te zien doordat je moet scrollen. Ik heb het over de balk die boven deze tekst staat in de editor(begint met B voor Bold). In de nieuwe versie is deze balk altijd in beeld als je je tekst aanpast! Super handig!
  2. Video in je pagina of bericht inbrengen is altijd tricky. Nu hoef je alleen maar de url van de pagina van de video te kopiëren en te plakken in je tekst editor en de video wordt gelijk getoond in je preview!
  3. De media bibliotheek heeft een aantal handige functionaliteiten erbij.
    1. Als je kiest voor alle media dan krijg je een grid met alle thumbnails te zien en niet een lijst.
    2. Bekijk je details van een foto dan kan je zonder heen en weer te hoeven gaan in je browser makkelijk met pijltje naar rechts/links om naar een volgende/vorige foto te gaan.

Dit zijn nog maar een paar nieuwe functionaliteiten van de grote update. Er zijn drie mogelijkheden nu:

  1. Je hebt een onderhoudscontract bij mij. Je zult de functionaliteit automatisch krijgen zodra alles van je site klaar is voor deze update.
  2. Houdt je zelf de website bij, update straks om deze functionaliteiten te krijgen.
  3. Heb je nog niks lopen via mij of kun je zelf je website niet updaten kijk dan hier voor mogelijkheden van MCMwebsites.