Wat voor geheugen?? Kesj geheugen? Heb ik dat? Ja :-). Cache is een plek waar je bestanden tijdelijk worden opgeslagen zodat je er snelle toegang toe hebt. Je computer heeft een cachegeheugen waar ik soms gebruik van maak door middel van een zogenaamde cache plugin. Deze zit in mijn onderhoudspakketten maar kan ook los geïnstalleerd zijn. Deze plugin maakt dat je site veel sneller geladen wordt.

Een nadeel is als ik bezig ben met aanpassingen aan je site en de cache plugin moet aan blijven. Je tijdelijk in het cache geheugen opgeslagen website is dan een oude versie in jouw computer (niet bij iemand anders die voor het eerst naar je site kijkt).

Cache geheugen legen

Om dan je nieuw gemaakte site te zien moet je het cache geheugen wissen.

Microsoft Internet Explorer op Windows

1. Klik rechtsboven op het tandwieltje icoontje.
  2. Ga naar de tab beveiliging en klik op browsergeschiedenis verwijderen.
  3. Vink de optie tijdelijke internetbestanden aan.
  4. Klik onderin op verwijderen.

De stappen 1 en 2 zijn ook uit te voeren door de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Del.

Google Chrome op Windows

1. Klik rechtsboven op het menu icoon. Dit is een icoontje met 3 liggende strepen boven elkaar. Klik in het uitklapmenu op geschiedenis (Ctrl + H).
  2. Klik op de knop browsergegevens wissen.
  3. Kies in de pop-up bij de volgende items verwijderen van de optie het eerste gebruik. En vink de optie Gecachte afbeeldingen en bestanden aan.
  4. Klik op de knop browsergegevens wissen onderaan de pop-up.

Mozilla Firefox op Windows

1. Klik linksboven op de knop met als tekst Firefox om het menu uit te klappen.
  2. Ga met de muis op de pijl naast de tekst geschiedenis staan en kies in het uitklapmenu recente geschiedenis wissen.
  3. Kies in het pop-up venster voor de te wissen tijdsperiode: Alles
  4. Vink de optie Cookies en Buffer aan.
  5. Klik linksonder op de knop nu wissen.

De stappen 1 en 2 zijn ook uit te voeren door de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Del

Safari op Mac

1. Klik linksboven op Safari.
  2. Klik in het uitklapmenu op voorkeuren.
  3. Klik in het pop-up menu op privacy en klik daar op verwijder alle websitegegevens.
  4. Klik op verwijder nu.

Bron dailycms

Laatste update: juni 13, 2019

maart 8, 2019   220    Wordpress Basis