Fun in tsjechië

Een grote uitdaging om een simpele & functionele zoekfunctie met webshop te creëren. De zoekkaart wilde ik maken zoals Airbnb ook heeft. Met een programmeur kwamen we heel ver.

Opdracht

De klant wilde af van een bestaand tour CMS systeem omdat het omslachtig was en geen goede betaalmogelijkheid had. Hij had zelf al een wordpress site gebouwd. Het idee was meer controle over de site te krijgen. Maar na dagen te hebben geïnvesteerd was het niet gelukt om een goede workflow op te zetten. Alle tours moesten geïmporteerd worden vanuit een extern systeem. De import moest naar een Woocommerce webshop product omgezet worden. Dit product moest te boeken zijn en had ook nog extra mogelijkheden, zoals vervoer, kano huur,  die meerkosten met zich meebrachten voor dat product.

Het uiterlijk van de productpagina (tourspagina) week af van de standaard Woocommerce product pagina. Ik heb de pagina extra mogelijkheden gegeven zoals een kaart met de aanduiding waar tour zich bevond en aangepaste foto galerij. Kijk hier voor een voorbeeld hoe hij geworden is.

Dan was er ook nog de zoekpagina. Deze pagina moest een overzichtelijk en klantvriendelijke manier van zoeken hebben. Uiteindelijk heb ik samen met de programmeur een airbnb achtige zoekfunctie gecreëerd. Aan de rechterkant heb je op de desktop een kaart met alle gezochte tours en links alle gevonden tours met een samenvatting. Kijk hier hoe hij geworden is.

Uiteindelijk is de site helemaal in WordPress gebouwd met wat extra programmeer werk. Alles kan gewoon geupdate worden zonder dat er functie wegvallen.